Renee Rose brengt debuutsingle “Afstand” uit

renee rose demo Music Mates Muziekproducer Den Bosch

Renee Rose begon haar muzikale reis op 5-jarige leeftijd toen ze begon met het bespelen van de viool. Vanaf 10-jarige leeftijd leerde ze ook piano en gitaar spelen. In combinatie met haar passie voor zang en schrijven, ontwikkelde ze zich tot een singer-songwriter.

Sindsdien schrijft Renee over haar turbulente jeugd, gebroken harten en dromen.

In haar tienerjaren deed ze veel ervaring op in de studio en op het podium, onder andere door deel te nemen aan verschillende Nederlandse tv-shows zoals Idols en The Voice Of Holland. Na haar middelbare school reisde ze de wereld rond en keerde terug met een rugzak vol inspiratie en ambitie. Ze begon aan de Universiteit van Amsterdam te studeren, maar muziek bleef haar prioriteit. Omdat het leven haar bleef aanmoedigen om muziek te maken, vind ze haar weg in de muziekscene en schrijft ze voor artiesten in verschillende genres, waaronder Roxeanne Hazes, Camille Dhont, Bass Modulators en Sub Zero Project.

Geïnspireerd door artiesten zoals The Opposites, Froukje en Yade Lauren, heeft Renee een eigenzinnige mix van pop, electronic en urban gecreëerd die past bij haar unieke stijl en muzikale visie. Ook haar liefde voor mystieke geluiden en ritmisch tekstgebruik is terug te horen in haar muziek. Haar debuutsingle ‘Afstand’ gaat over het op afstand houden van iemand waar je je tot aangetrokken voelt. Renee beschrijft in het nummer de emotionele strijd die hiermee gepaard gaat en hoe moeilijk het kan zijn om iemand die je liefhebt op een veilige afstand te houden wanneer je hier nog niet klaar voor bent. Een poëtische en persoonlijke tekst op een catchy pakkende melodie. ‘Afstand’ is geproduceerd door Luc Weegels van Music Mates en sluit perfect aan bij Renee’s stijl en visie. Met deze nieuwe single laat Renee Rose zien en horen dat ze een veelbelovend talent is in de Nederlandse muziekscene

Bron: https://www.desterrenparade.nl/2023/05/renee-rose-brengt-debuutsingle-afstand-uit/