Renee Schnater (Renee Rose) ontwikkelde haar passie voor het schrijven van muziek toen ze op haar 10e verjaardag een keyboard cadeau kreeg van haar ouders. Daarvoor vermaakte ze zich al met vioolspelen en zingen.

Na piano, volgde de gitaar en zo ontwikkelde Renee zich tot een muzikale duizendpoot. Op 15-jarige leeftijd deed ze mee aan het talentenprogramma ‘Idols’, waar ze het tot de halve finale schopte. En in 2020 deed ze mee aan The Voice Of Holland, waar ze 4 stoelen voor zich wist te draaien. Het schrijven van liedjes is iets wat haar altijd bezighield.

Haar inspiratie haalt ze uit haar bewogen jeugd, persoonlijke ontwikkeling en haar inlevingsvermogen en interesse in anderen. In 2021 tekende ze een publishing deal bij Cloud 9 Recordings. Sindsdien heeft ze samengewerkt o.a. Roxeanne Hazes, Camille Dhont, Meisjedjamila en verschillende hardstyle duo’s zoals Bass Modulators en Sub Zero Project.

Ze houdt ervan om zowel intieme ballads te schrijven als catchy uptempo songs (Engels & Nederlands). Renee vermengd haar liefde voor pop met haar passie voor poëzie en alternatieve muziek.

/