Renee Schnater (Renee Rose), geboren en getogen in Haarlem, begon haar muzikale reis al op jonge leeftijd. Haar interesse in muziek uitte zich in het bespelen van viool, gitaar en piano en rond haar tiener jaren was het spelen van covers niet meer genoeg.

Ze kon haar jeugd, onzekerheden en eerste liefdes reflecteren door het schrijven van muziek. Elke dag na school zat ze uren achter haar piano en zo ontwikkelde ze in de afgelopen 10 jaar haar eigen sound.

Na piano, volgde de gitaar en zo ontwikkelde Renee zich tot een muzikale duizendpoot. Op 15-jarige leeftijd deed ze mee aan het talentenprogramma ‘Idols’, waar ze het tot de halve finale schopte. En in 2020 deed ze mee aan The Voice Of Holland, waar ze 4 stoelen voor zich wist te draaien. Het schrijven van liedjes is iets wat haar altijd bezighield.

Haar inspiratie haalt ze uit haar bewogen jeugd, persoonlijke ontwikkeling en haar inlevingsvermogen en interesse in anderen. In 2021 tekende ze een publishing deal bij Cloud 9 Recordings. Sindsdien heeft ze samengewerkt o.a. Roxeanne Hazes, Camille Dhont, Meisjedjamila en verschillende hardstyle duo’s zoals Bass Modulators en Sub Zero Project.

De struggle en het vieren van het leven zijn tot de dag van vandaag haar grootste inspiratie voor het schrijven van muziek. Een dansbare song met een melancholisch thema, Renee Rose haar liefde voor contrasten is terug te horen in haar muziek.

Geïnspireerd door artiesten zoals The Opposites, Froukje en Yade Lauren, creëert Renee een eigenzinnige mix van synth pop, electronic, en urban.

Ze houdt ervan om zowel intieme ballads te schrijven als catchy uptempo songs (Engels & Nederlands). Renee vermengd haar liefde voor pop met haar passie voor poëzie en alternatieve muziek.

 

Renee Schnater / renee rose

/